Mersin'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Üreticilerle Buluştu
Mersin'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Yörük üreticileriyle bir araya gelerek tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Mersin'de düzenlenen bir toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'nin tarım hasılasının 23 milyar dolardan 61 milyar dolara çıktığını belirtti. Bakan Eker, Yörüklerin küçükbaş hayvancılıktaki önemine vurgu yaparak, geçmişte devlet desteklerinin bu alanda yetersiz kaldığını ifade etti. Ayrıca, Yörüklerin elinden öpülmesi gerektiğini belirten Eker, hayvancılıkta yapılan desteklemeleri ve projeleri anlattı.
Eker, 2005 yılında göreve geldiğinden itibaren koyun ve keçi destekleme programları başlattıklarını, 2015'te hayvancılığa verilen desteğin 3 milyar liraya ulaştığını ve bunun yanında süt desteklemeleriyle ilgili yeni uygulamalar geliştirdiklerini aktardı. Türkiye'nin süt üretiminin 8 milyon tondan 18,5 milyon tona çıktığını dile getiren Eker, kırmızı et üretiminde de önemli artışlar sağlandığını ifade etti.
Bakan Eker, toplantıda Türkiye'nin tarım hasılasının dünya genelinde 7. sıraya yükseldiğini ve Avrupa'da birinci olduğunu belirterek, üreticilerin önemi konusunda da mesajlar verdi. İstikrarın sağlanmasının önemini vurgulayan Eker, barışın tesis edilmesi gerektiğini ve bu durumun tarım sektörüne de olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.