Akdeniz »

Talas'ta 9 Fırın Yapılacak, Ulaşım Sorunları Çözülüyor

Talas ilçesinde Mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine 9 adet fırın yapılacağı duyuruldu. Ayrıca, ulaşım konusundaki çözümler de vatandaşlara sunulacak.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonrası mahalleye dönüşen yerleşim alanlarına 9 adet fırın inşa edileceğini açıkladı. Başkan Palancıoğlu, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Cebir, Ortakavak, Örencik, Süleymanlı, Yamaçlı, Yazyurdu, Yazılı, Alaybeyli, Koçcağız, Çevlik, Sakaltutan ve Kamber mahallelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında vatandaşlar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Başkan, Koçcağız'daki durağında yeni bağlanan mahallelere yönelik yapılacak projeleri anlattı. Başkan, "Kayseri'de ilk kez Talas'ın yeni mahallelerinde Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 1,8 TL'lik tek bilet fiyatına ilçe merkezine ulaşım sağlıyoruz. Önceden 10 TL olan ulaşım ücreti şimdi daha uygun hale geldi," dedi.

Başkan Palancıoğlu, sabah ve akşam seferlerinin olumlu geri dönüşler aldığını belirtti. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte öğlen seferleri için de uygun çözümler üretileceğini ifade etti. Ulaşım sorunlarının çözüldüğünü vurgulayan Başkan, "Yeni bağlanan mahallelerimizin diğer ihtiyaçları için çalışmalarımız devam ediyor," diye ekledi. Talas'ın yeni mahallelerine asfalt, yol, kilitli parke ve ulaşım gibi hizmetlerin yanı sıra fırın yapılacağını belirten Başkan, "Haziran sonunda 9 adet mahalle fırınını ihaleye çıkaracağız. Vatandaşlar, fırınları kullanarak ekmek, yufka ve çeşitli yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilecek," şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.