Akdeniz »

HDP Van Milletvekili Adayları, Seçim Öncesi Mal Beyanında Bulundu

HDP'li Van milletvekili adayları, yaklaşan seçimler için mal varlıklarını açıkladı. Figen Yüksekdağ, yoğun programı nedeniyle henüz beyan vermedi. Diğer adayların mal varlıkları ise detaylı bir şekilde paylaşıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekili adayları, 7 Haziran seçimlerine yaklaşırken, mal beyanında bulundu. HDP Van İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Şeffaflık Derneği ve 16 sivil toplum kuruluşunun temiz siyaset çağrısının ardından bu adımın atıldığı belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, yoğun programı nedeniyle henüz mal beyanında bulunamadı, ancak yakın zamanda açıklama yapacağı ifade edildi. Diğer adaylar arasında Lezgin Botan, Hatuniye Mahallesi'nde bir daire, bir taksi ve 30 bin lira nakdi varlığı olduğunu beyan etti. Yurdusev Özsökmenler, bir adet daire ve 25 bin lira nakdi parası bulunurken, Adem Özcaner'in ise bir taksi ve 20 bin lira nakdi parası var. Tuba Hezer, sadece 20 bin lira nakit beyanında bulundu. Remzi Özgökçe, Kalecik Mahallesi'nde hisseli tarlalar, Halilağa Mahallesi'nde bir daire ve 2003 model bir Opel marka aracı olduğunu açıkladı. Ayrıca, banka kredisi olarak 50 bin lira ve 20 bin lira nakdi olduğunu belirtti. Selami Özyaşar ise, iki daire, iki arsa ve Passat marka bir araca sahip olduğunu, eşine ait 30 bin liralık takı ve kendi hesabında 25 bin lira nakit bulunduğunu beyan etti. Zozan Yeliz Yıldırım ise, adına kayıtlı mal varlığı bulunmadığını bildirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.