Ankara'da Kozmik Oda Davası Kapsamında İki Polis Hakkında İddianame Düzenlendi
Ankara'da 'Kozmik Oda' soruşturması kapsamında iki polis hakkında, dinleme yaptıkları iddiasıyla iddianame düzenlendi. İki polisin, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağı belirtildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009 yılında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik 'suikast' iddialarıyla başlatılan 'Kozmik Oda' soruşturmasında, şüphelilerle avukatlarının telefon görüşmelerini dinleyen ve bu kayıtları imha etmeyen polis memurları hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, polislerin bu eylemlerinin kanuna aykırı olduğu vurgulanarak, 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Söz konusu dinlemelerin, şüpheli veya sanığın tanıklıktan çekilebilecek kişilerle iletişiminin kaydedilemeyeceği düzenlemesine aykırı olarak yapıldığı belirtildi. Ayrıca, kayda alınan tutanakların soruşturma dosyasına eklendiği, bu durumun fark edilmesi üzerine ses kayıtlarının imha edildiği ifade edildi. Şüpheliler, teknik takip yapılan kişinin avukat olduğunu bilmediklerini öne sürdüler.