Eskişehir İnönü'de Ford Otosan Fabrikasında İşçiler Eylemde
Eskişehir İnönü'deki Ford Otosan fabrikasında işçiler, sendikaya karşı iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. İşçiler, taleplerinin insani yaşama standartları olduğunu belirtiyor.
Eskişehir’in İnönü ilçesinde bulunan Ford Otosan fabrikasında işçilerin başlattığı iş bırakma eylemi devam ediyor. Eylem sırasında işçi Ahmet Cem Semiz, işverenle değil, sendikayla ilgili sorunlar yaşadıklarını belirtti. Ford Otomotiv tarafından yapılan açıklamada, işçilerin ekonomik taleplerinin kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğu ifade edildi.
Eylemin Nedeni
İşçiler, eylemleriyle dayanışma içinde olduklarını vurguladı ve Eskişehir’in farklı bir işçi kültürüne sahip olduğunu belirtti. Semiz, eylemin bir milat olacağını ve taleplerinin diğer fabrikalardaki çalışanların talepleriyle aynı olduğunu dile getirdi. Eylemdeki işçiler, sendikadan memnun olmadıklarını, ancak işlerinden memnun olduklarını ifade etti.
Ford Otomotiv'in Açıklaması
Ford Otomotiv A.Ş., eylemin sanayi ve ülke ekonomisine zarar verdiğini belirtti. Şirket, çalışanların taleplerine saygı gösterdiğini ancak ekonomik sınırların ötesinde taleplerin olduğunu ifade etti. Ford, çalışanlara destek olmayı ve üretimi sürdürmeyi amaçladıklarını vurguladı. Ayrıca, iş barışını sağlamak için gerekli yasal prosedürlerin uygulanacağı konusunda uyardı. Çalışanlar, işbaşı yapmadıkları takdirde, durumlarının değerlendirileceği belirtildi. Üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için iş barışının korunması gerektiği ifade edildi.