Akdeniz »

Eskişehir İnönü'deki Ford Otosan Fabrikasında İşçiler Hakkını İstiyor

Eskişehir İnönü'deki Ford Otosan fabrikasında işçiler, ücret iyileştirmesi ve sendika talepleri ile iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 5 yaşındaki bir kız çocuğu, babasına sosyal medyadan destek vererek dikkat çekti.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde bulunan Ford Otosan fabrikasında, işçiler dün sabah saatlerinde 'ücretlerinde iyileştirme yapılması' ve 'Türk Metal Sendikası'nın Ford fabrikasından çıkması' talepleriyle iş bırakma eylemi başlatmıştı. Eylem, ikinci gününde de devam ederken, sabah saatlerinde çadırlar kuruldu. Eylemi sürdüren işçilerden birinin 5 yaşındaki kızı, sosyal medya üzerinden babasına destek vermek için 'Ben Ford Otosan'da çalışan bir işçinin kızıyım, şimdi göreceksiniz, Ford Otosan babamın hakkını ver' diyerek dikkat çekti. Bu açıklama, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve izlenme rekorları kırdı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.