Akdeniz »

Muğla Bodrum'da Yaralı Caretta Caretta Kaplumbağa Akut Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahile vuran yaralı Caretta Caretta kaplumbağa, Akut ekipleri tarafından kurtarılarak DEKAMER'e teslim edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Muğla'nın Bodrum ilçesinin Turgutreis sahilinde yaralı bir Caretta caretta kaplumbağası bulundu. Çevredeki vatandaşlar, nesli tükenmekte olan bu deniz kaplumbağası için Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine haber verdi. Yetkililer, Bodrum Hayvan Barınağı veterinerleriyle birlikte Akut ekiplerine durumu bildirdi. Akut ekipleri, yaralı kaplumbağayı kurtardıktan sonra Muğla'ya giderek DEKAMER'e teslim etti. DEKAMER yetkilileri, kaplumbağanın yaklaşık bir ay önce yaralanmış olabileceğini ve bu yaralanmanın misinadan veya bir deniz aracı pervanesinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Ayrıca, kaplumbağanın hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.