Akdeniz »

Gaziantep'te Ekonomi Bakanlığı'nın Koordinasyonu ile Ekonomi Forumu Düzenlendi

Gaziantep'te düzenlenen Ekonomi Forumu'nda, Türkiye'nin ihracat rakamları masaya yatırıldı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye'nin büyüme süreci ve Gaziantep'in ekonomik dinamizmi hakkında bilgiler verdi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ‘Gaziantep Ekonomi Forumu’na, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda birçok katılımcı iştirak etti. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye'nin son yıllardaki ihracat performansına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye'nin 2014 yılında 151 milyar dolarlık ihracatını 157 milyar dolara çıkardığını ve hizmet ihracatının da 5.3 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mal ve hizmet ihracatının toplamda 222 milyar dolara çıktığını vurguladı. Yıldırım, Gaziantep'in girişimcilik potansiyeline dikkat çekerek, kentin sağlık hizmetleri alanında da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Forumda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra AK Parti milletvekilleri ve çeşitli bakanlık temsilcileri de yer aldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.