Çankaya'da Erdoğan'ın Güzergahında Şüpheli Paket Paniği Yaşandı
Çankaya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçiş güzergahında bırakılan şüpheli paket paniğe neden oldu. Olay, güvenlik ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Olay, Çankaya ilçesinde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İnönü Bulvarı üzerindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı önüne bir vatandaş tarafından bırakılan koli, nöbetçi askerlerin dikkatini çekti. Durumdan şüphelenen askerler, derhal polis ekiplerine haber verdi.
İhbar üzerine gelen polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak bomba imha ekiplerine başvurdu. Bomba imha uzmanları, şüpheli paketi fünye ile patlatmak için özel kıyafetlerini giydi. Trafik durdurulduktan sonra, kontrol altında patlatılan paket sonrası etrafa yayılan siyah ve sarı toz bulutunun ardından yapılan incelemede, paketin içinde renkli yazıcı kartuşu bulunduğu belirlendi.
Kamera görüntülerini inceleyen nöbetçi askerler, kolinin bir otobüse takılarak yolda kaldığını tespit etti. Bu durumun, yolun trafiğini engellemesi nedeniyle bir vatandaş tarafından komutanlık önüne bırakıldığı ifade edildi. Olayın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçiş güzergahında yaşanması ve kendisinin o sırada bir televizyon programında olması, güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Patlama, Erdoğan'ın geçişine denk geldi ve yola dağılan boyalar temizlik görevlileri tarafından temizlendi.