Mersin’de 50 Yıldan Fazla Gazetecilik Yapan Selçuk Ölçer Hayatını Kaybetti
Mersin'de 50 yılı aşkın gazetecilik kariyerine sahip Selçuk Ölçer, 75 yaşında kansere yenik düşerek yaşamını yitirdi. Ölçer, Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
Mersin basınının önemli isimlerinden biri olan Selçuk Ölçer, son yıllarda kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybederek hayatını kaybetti. 1963 yılında gazetecilik kariyerine Yeni Asır gazetesinin spor muhabiri olarak başlayan Ölçer, Mersin'de uzun yıllar spor muhabirliği yapmış ve son dönemlerde köşe yazarlığına yönelmiştir. 50 yılı aşkın meslek yaşamı boyunca birçok gazeteciye örnek olmuş, onlara yol göstermiştir.
Selçuk Ölçer, Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi sürecinde ameliyata alınmış, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Ölçer’in vefatı, Mersin basınında büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Gazeteci, geçmişte birçok ilginç anıyı ve olayları belleğinde sakladığını ifade etmiş ve bu anıları gelecek nesillere aktarma arzusunu dile getirmiştir.
Selçuk Ölçer’in cenazesi, yarın Müftü Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile Şehir Mezarlığı’na defnedilecektir.