Akdeniz »

Ankara'da Telsiz Ücretinden Muaf Kullanıcılara İzin Verildi

Ankara'da telsiz ücretinden muaf kullanıcılara, görevleriyle ilgili zafiyet oluşmaması amacıyla bir defaya mahsus telsiz kurma ve kullanma izni verildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2009 yılında yayımlanan Telsiz İşlemlerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, köy tüzel kişilikleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kızılay, belediyeler ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi telsiz ücretinden muaf kullanıcılar, zafiyet oluşmaması amacıyla talep etmeleri durumunda 31 Aralık 2015 tarihine kadar bir defaya mahsus telsiz kurma ve kullanma izni alabilecekler. Yapılan düzenleme ile, bu tarihten sonra telsiz kurma ve kullanma izinlerine dair işlemlerin ilgili mevzuat çerçevesinde yürütüleceği belirtildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.