Akdeniz »

Ankara'da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarının Mülakatla Seçildiği İddiası TBMM Gündeminde

Ankara'da CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda mülakatla seçildiğini öne sürdü.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından mülakatla seçildiği iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Tanal, Adalet Bakanlığı'na yönelttiği soru önergesinde yargı sisteminin yürütmenin etkisi altında kaldığını belirtti. Tanal, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargıya müdahale ettiği ve bu durumu destekleyen yargı mensuplarının yasaları çiğnediği" ifadesini kullandı. Ayrıca, daha önce hiçbir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının mülakatla göreve başlamadığını, bu durumun yargı ve yürütmeye olan güveni sarstığını vurguladı. Tanal, Adalet Bakanı Kenan İpek'e, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı adaylarının mülakata girip girmediği ve bu uygulamanın yasal dayanağını sorguladı. Ayrıca, bu durumun yürütmenin yargıya müdahalesi olup olmadığını ve mülakata katılan adaylar hakkında herhangi bir inceleme yapılıp yapılmayacağını da sordu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.