Akdeniz »

Ankara'da Kamu Görevlileri Yasa Dışı Emirlere Uymamalıdır

Ankara'da Kamu-Sen, kamu görevlilerini yasa dışı emirlere uymamaları konusunda uyardı. Genel Başkan İsmail Koncuk, bu emirlerin kanunlara aykırı olduğunu belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış toplantılarının siyasi bir içerik kazandığını ifade etti. Koncuk, kamu görevlilerine mitinglere katılmaları için verilen yasa dışı emirlerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. “Kamu kurumları, siyasi partilerin arka bahçesi olamaz” diyen Koncuk, bu tür emirleri uygulamak zorunda olmadıklarını belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışanların da bu tür baskılara maruz kaldığını dile getirdi. Kamu görevlilerinin, kendilerine iletilen yasadışı talimatları bildirmeleri gerektiğini söyleyen Koncuk, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine uyulması gerektiğini hatırlattı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.