Akdeniz »

Eskişehir'deki Ford Otosan Fabrikasında İşçiler Eylemlerine Devam Ediyor

Eskişehir'deki Ford Otosan fabrikasında işçiler, taleplerinin karşılanmaması nedeniyle eylemlerine 4. günde de devam ediyor. İşçiler, yönetimin kendilerini dikkate almadığını belirtiyor.

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında pazartesi günü başlayan iş bırakma eylemi, 4. gününde de sürüyor. Eylem sırasında işçiler, çadırlarda toplanarak, darbuka çalıyor ve çekirdek yiyerek protestolarını gerçekleştiriyor. İşçilerden İsmail Demirbaş, fabrikanın kendilerine yalnızca tek taraflı duyurular yaptığını, taleplerinin müzakere edilmediğini ifade etti. Demirbaş, "Bizim, 'Taleplerimizi müzakere edin' isteğimize cevap vermiyorlar. Temsilciler vasıtasıyla dinlemeleri mümkün, ancak bu süreç tek taraflı ilerliyor," dedi.



Talepler ve Mücadele

Demirbaş, işçilerin taleplerinin temsilcileri aracılığıyla müzakere edilmesini istediklerini belirtirken, "Sendika diye bir şey yok. Biz Harranlıyız ve mücadelemiz devam edecek," dedi. İşçilerin %99’unun eylemlere katıldığını ifade eden Demirbaş, gelişmeler hakkında bilgi almadıklarını belirtti. Fabrika yönetiminin sadece duyurular yaptığını kaydetti.



Fabrika Yönetiminden Açıklama

Fabrika yönetimi, işçilere destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, mavi yakalı çalışanlara net bin lira destek ödemesi yapılacağı ve işbaşı yapan çalışanlara ek bir ödeme yapılacağı belirtildi. Ayrıca, çalışanların sendikal özgürlüklerinin tanındığı vurgulandı. Eylem, işçilerin 'ücretlerinde iyileştirme yapılması' talebiyle başladı ve hala devam ediyor.



Geçtiğimiz Pazartesi günü 08.00-18.00 vardiyasına gelen işçiler, talepleri doğrultusunda iş bırakma eylemi başlatmıştı. Eylemin ne zaman sona ereceği ise belirsizliğini koruyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.