Akdeniz »

İstanbul Valisi Vasip Şahin, HDP’nin Mitingi İçin Sağduyu Bekliyor

İstanbul Valisi Vasip Şahin, HDP'nin Kazlıçeşme'de düzenleyeceği miting ile ilgili, siyasi partiler ve vatandaşlardan sağduyu göstermelerini istedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, HDP’nin Kazlıçeşme'de yapmayı planladığı miting konusunda ilçe seçim kurulunun kararını hatırlatarak, "Tüm siyasi partilerden ve vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını bekliyoruz" dedi. Vali Şahin, "22. Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri" etkinliğine katıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs itibariyle, miting izni verme yetkisinin ilçe seçim kurullarında olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu nedenle vilayet olarak bizim yasaklama veya izin verme yetkimiz yok" ifadesini kullandı.


Vali Şahin, İstanbul'da olası eylemlerle ilgili genel tedbirlerin mevcut olduğunu belirterek, "Siyasi partilerden ve vatandaşlardan yasalara uygun davranmalarını bekliyoruz" dedi. Ayrıca 7 Haziran'daki seçimlerle ilgili alınan tedbirler hakkında da bilgi veren Şahin, "Seçim süreci boyunca gerekli önlemler alındı ve görev dağılımları yapıldı" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.