İstanbul Şehir Hatları'na 3 Yeni Gemi Katıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hatları filosuna 3 yeni gemi ekledi. Bu gemiler, engelli erişimine uygun ve hayvan taşımaya da olanak tanıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hatları filosuna 3 adet yeni gemi ekledi. Sarıyer İskelesi’nde düzenlenen tanıtım töreninde, bu gemilerin çift yönlü yanaşma sistemine sahip olduğu, engelli bireyler için uygun tasarlandığı ve hayvanların taşınmasına imkan tanıdığı belirtildi. 700 yolcu kapasiteli olan bu gemiler, Türk mühendisleri tarafından tasarlanmış ve yerli tersanelerde üretilmiştir. Toplam maliyeti yaklaşık 13,5 milyon Euro olan gemilerin her biri 42 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve saatte 12 deniz mili hız yapabiliyor.
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni gemilerin konforlu özellikleri ile dikkat çektiğini belirtti. Topbaş, "Bu gemiler, panoramik seyir terasına sahiptir ve engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, hayvanseverler için özel bir bölüm bulunduğunu da vurguladı. Başkan Topbaş, deniz ulaşımının daha hızlı ve konforlu hale getirilmesi amacıyla bu projelerin hayata geçirildiğini ifade etti.
Topbaş, Sarıyer’e metro projesinin de sürdüğünü belirterek, "Beşiktaş üzerinden sahil boyunca bir metro hattı oluşturmayı planlıyoruz. Bu proje, Hacıosmana kadar uzanacak ve Cumhuriyet Mahallesi’ne kadar gelecek" açıklamasında bulundu. Törene katılan vatandaşlar, yeni gemiyi incelemek için kısa bir tur gerçekleştirdi.