Akdeniz »

Ahmet Ümit, Makedonya Üsküp'te Edebiyat Etkinliklerine Katıldı

Ahmet Ümit, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te edebiyat etkinliklerine katıldı ve okurlarıyla buluştu. Yazar, Makedon ve Yunan okurlarından büyük ilgi gördü.

Ahmet Ümit, Yunanistan'ın Aleksandropolis ve Makedonya'nın başkenti Üsküp'te gerçekleştirilen etkinliklerde okuyucularıyla bir araya geldi. Yazar, yeni romanı için araştırmalar yapmanın yanı sıra Pro-za Balkan Edebiyat Festivali'ne katılmak amacıyla bu bölgelere gitti. İlk olarak Aleksandropolis Belediyesi'nin etkinliğinde yer alan Ümit, burada Yunanistan'da yayınladığı altı romanı üzerine düzenlenen açık oturumda konuştu. Dr. Tanasis Kugulos'un sunumunun ardından, etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Toplantının sonunda, Aleksandropolis Belediyesi Meclis Başkanı ressam Theodoros Agr. Aglias, yazar Ümit'e bir Beyoğlu resmi hediye etti.

Üsküp'te Pro-za Balkan Edebiyat Festivali'nde yaptığı konuşmada Türkiye edebiyatı ve kendi eserleri hakkında bilgi veren Ahmet Ümit, burada da büyük ilgiyle karşılandı. Ayrıca, Üsküp'teki Kiril ve Metodi Üniversitesi'ndeki Türkoloji bölümü öğrencileriyle bir araya gelen yazar, Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki konuşması ve imza töreninde izdiham yaşandı. Makedonya Büyükelçisi Ömür Şölendil’in katıldığı bu etkinlikte, Üsküp'lü okurlar salona sığmayarak sokaklara taştı. Okurlarına saatlerce imza dağıtan Ümit, etkinliklerin son durağında "İstanbul Hatırası" romanından bir bölüm okudu. Makedon basını da yazarın etkinliğine büyük ilgi gösterdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.