Kocaeli'de Bakan Işık, gazetecilere uygun konut müjdesi verdi.
Kocaeli'de gazetecilere konut projesi ile ilgili müjde veren Bakan Fikri Işık, uygun taksitlerle ev sahibi olabileceklerini duyurdu.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen kahvaltıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da katıldı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, gazetecilere yönelik konut projelerinin ilerlemesi hakkında bilgi vererek, “Farklı illerde de projeler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Kocaeli'de bu projelerin tamamlanması için Bakanımız Fikri Işık’ın desteğiyle 1 ay içinde gerekli işlemler tamamlandı.” dedi.
Bakan Işık, gazetecilerin zorlu koşullar altında çalıştığını belirterek, “Gazetecilik mesleği her zaman zordur. Kocaeli'de dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projeleri geliştirmeye başladık. Ancak kentimizin kamu arazileri açısından sıkıntılı bir durumu var. Geçmişte bazı projeler önceden duyulmuş ve araziler toplanmıştı. Bu süreçte Arızlı Akpınar bölgesinde bir konut alanının son dakika satışını durdurduk. Bu alan, Kocaeli'nin en güzel manzaralarına sahip.” şeklinde konuştu.
İlerleyen zamanlarda gazetecilere konut sağlama yolunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Işık, “Şu anda Derince Çınarlı mevkisinde, deniz manzaralı bir araziyi TOKİ’ye aktaracağız. Bu arazi, sosyal konut olarak bedelsiz bir şekilde değerlendirilecek. İhale işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Uygun taksitlerle ev sahibi olabileceğinizi düşünüyorum.” dedi.
Bakan Işık ayrıca, seçimlere dair değerlendirmelerde bulunarak, Kocaeli’deki oy oranlarının düşüş gösterdiğini, ancak partilerinin genel trendinin yükseldiğini belirtti. Son günlerin sonuçlarının belirleyici olacağını vurguladı.
Bilişim Lisesi Projesi
Kocaeli ile ilgili diğer konularda da gazetecilere bilgi veren Işık, “Bu dönem bir bilişim lisesinin kurulması için çalışmalara başlayacağız. Ayrıca ilkokullarda kodlama dersinin verilmesi için teklifimizi sunduk. Hereke’deki müze fabrikası için de restorasyon çalışmaları sürüyor. Amacımız burayı el halıcılığı merkezi haline getirmek.” ifadelerini kullandı.