Kayseri'de Ahmet Davutoğlu'nun Mitingi Öncesi Alınan Güvenlik Tedbirleri Tepkileri Artırdı
Kayseri'de düzenlenen miting öncesi alınan güvenlik önlemleri, vatandaşların tepkisine neden oldu. Miting alanı, araç ve yaya trafiğine kapatıldı; engelli bir vatandaş, uygulanan çifte standardı eleştirdi.
Kayseri'de, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingi öncesinde alınan güvenlik tedbirleri, halk arasında tartışmalara yol açtı. Mitingin yapılacağı meydanda yasaklı alan genişletildi ve vatandaşlar karşıya geçmek için tramvay korkuluklarının üzerinden atlamak zorunda kaldı. Engelli bir birey, diğer siyasi partilerin mitinglerinde bu kadar sıkı tedbirler uygulanmadığını belirterek, tepkisini dile getirdi.
Polis, miting alanında geniş güvenlik önlemleri aldı ve sabah saatlerinden itibaren meydan hem araç hem de yaya trafiğine kapatıldı. Bu durum, alternatif yollarda yoğunluğa neden oldu ve tramvaylar yolcu taşımayı durdurdu. Mitingin başlamasına yaklaşık 3,5 saat kala yasaklı bölge daha da genişletildi. Miting alanını çevreleyen polis bariyerleri, yaklaşık 750 metre uzağı da kapsayacak şekilde trafiğe kapatıldı. Sivas Caddesi üzerinde bulunan Orduevi alt geçidinin de kapatılması, yayaların tepkisini artırdı. Birçok kişi, yolun karşısına geçmek için zorluk yaşadı. Ancak gelen tepkiler üzerine alt geçit yaya trafiğine açıldı.
Engelli bir vatandaş, durumu eleştirerek, “Böyle bir şey olamaz” dedi. Diğer siyasi parti liderlerinin mitinglerinde bu kadar geniş güvenlik önlemleri alınmadığını vurgulayan vatandaş, “Geçenlerde MHP Genel Başkanı aynı alanda miting yaptı. Fakat böyle olmadı.” şeklinde konuştu. Ayrıca, tramvayların sadece miting alanına ücretsiz yolcu taşıdığına dikkat çekti. Engelli birey, polislerin kendisine yönelik tavrını da eleştirerek, “Geçemezsin, biz emir kuluyuz” ifadelerini aktardı.