Akdeniz »

Diyarbakır Hazro'da Damlama Sulama ile Yetiştirilen 24 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi

Diyarbakır Hazro'da gerçekleştirilen operasyonda, damlama sulama yöntemiyle yetiştirilen 24 bin kök hint keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden alınan bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü, Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı ve Silvan 4’üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında arazi arama faaliyetleri düzenlendi. Bu operasyon sonucunda, Hazro ilçesinin Kırıkkaşık mahallesi kırsalında 4 dönüm alanda ekili vaziyette 24 bin kök kenevir bitkisi bulundu. Valilik, Cumhuriyet savcılığının talimatıyla ele geçirilen kenevirlerin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden gelen yetkililer gözetiminde yakılarak imha edildiğini açıkladı. Ayrıca bir şüpheli hakkında da adli işlem başlatıldığı belirtildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.