Akdeniz »

Bursa Karacabey'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonunda İki At Figürü Bulundu

Bursa Karacabey'de gerçekleştirilen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda iki adet at figürü ele geçirildi.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tarihi eser kaçakçılığına ilişkin bir ihbar aldı. Ekipler, şüpheli bir aracı durdurarak yaptıkları aramalarda boyutları 96 cm, 103.5 cm ve kalınlığı 23 cm olan iki at figürü içeren bir taş buldu. Olayla ilgili olarak H.K. isimli şahıs, 'kültür ve tabiat varlıkları koruma kanunu' ve tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.