İstanbul'da MİT TIR'larının Görüntülerini Yayınlayanlar Hakkında Soruşturma Başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR'larına ait görüntüleri yayınlayanlar hakkında soruşturma başlattı. Söz konusu görüntülerin devlet güvenliğine tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR'larıyla ilgili yayınladığı görüntüler üzerine bir açıklama yaptı. Başsavcılık, bu görüntülerle ilgili kendilerinde bilgi ve belge bulunmadığını vurguladı. Ancak, görüntülerin devletin güvenliğine karşı tehdit oluşturması nedeniyle casusluk ve terör örgütü propagandası suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada, MİT’e ait TIR'lar için 'yardım TIR’ı' ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Başsavcı Hadi Salihoğlu, 2014 yılında Hatay ve Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili terör örgütü kurma, üye olma ve casusluk gibi suçlamalarla 26'sı tutuklu bazı şüpheliler hakkında soruşturma yürütüldüğünü belirtti.
Ayrıca, yürütülen soruşturmada bu yardım faaliyetinin herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı olduğuna dair belge veya delil bulunmadığı ifade edildi. Buna rağmen, şüphelilerin MİT mensuplarının telefonlarını dinleyerek sahte bir algı yaratmaya çalıştıkları iddia edildi.
Söz konusu görüntülerin, Cumhuriyet gazetesinin Can Dündar imzasıyla yayınlandığı belirtilerek, bu görüntülerle ilgili soruşturmada herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşılamadığı açıklandı. Başsavcılık, bu nedenle devlet güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, casusluk ve terör örgütü propagandası yapma suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu.