Akdeniz »

Ankara'da KPSS İle İlgili Üç Kişi Daha Mahkemeye Sevk Edildi

Ankara'da 2010 KPSS usulsüzlüğü ile ilgili olarak 3 kişi daha tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak Ankara'da yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde 34 kişi adliyeye sevk edilmişti. Bu kişilerin savcılık incelemesinin ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildiği bildirildi. Akşam saatlerinde, emniyet işlemleri tamamlanan 3 kişi daha adliyeye getirildi ve savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilere, örgüte üye olmak, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamaları yöneltildi. Operasyonun kapsamı içerisinde gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun devlet memuru olduğu belirlendi.

2010 KPSS usulsüzlüğü ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan üçüncü operasyon neticesinde 44 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu 44 kişiden 37'sinin tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiği, 3 kişinin ise emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca, 4 kişinin de teslim olmadığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen bu operasyon, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.