Kayseri'de Anneevi ve Endokrinoloji Kliniği Törenle Açıldı
Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, hasta refakatçileri için Naciye Mercan Anneevi hizmete girdi. Açılışta hayırseverler ve yetkililer bir araya geldi.
Kayseri'nin Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, hayırsever Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Naciye Mercan Anneevi ile hayırsever Mehmet Keşoğlugil tarafından yeniden düzenlenen Gevher Nesibe Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Kliniği düzenlenen bir törenle açıldı. Törene Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, hayırseverler ve çok sayıda davetli katıldı.
Başhekim Prof. Dr. Kudret Doğru, törende yaptığı konuşmada anneevinin uzun süredir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, hayırsever Mercan'ın bu ihtiyacı gidermesi dolayısıyla teşekkür etti. Doğru, “Çocuk hastanemizde özellikle şehirdışından gelen hastaların refakatçi annelerinin barınma sorunları vardı. Naciye Mercan Anneevi ile bu sorun çözüme kavuşmuş oldu” dedi.
Melikgazi Sağlık Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü de Türkiye'de vakıf geleneğinin önemine değinerek, vakfın geçmişte gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Hasyüncü, “Umarım bugün açılışını yaptığımız anneevi de Türkiye'ye örnek olur” ifadelerini kullandı.
Rektör Keleştemur, Kayseri'nin hayırseverlikte örnek olduğunu belirterek, Fevzi Mercan'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından hayırseverlere plaket takdim edildi. Naciye Mercan Anneevi, üç kat ve 34 yataktan oluşuyor. İçerisinde dinlenme salonları, mutfak, çamaşır odası ve 17 dinlenme odası bulunuyor. Anneevinin işletmesi, Melikgazi Sağlık Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yürütülüyor.