Akdeniz »

Azerbaycan Bakü'de Türk Vatandaşları Oy Kullanımına Başladı

Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'deki genel seçimler için oy verme işlemlerine başladı.

Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşları, 7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Gence ve Nahcivan Başkonsolosluklarında oy kullanmaya başladı. Bakü Büyükelçiliği'nde kurulan 5 sandık ile başlayan oy verme işlemleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Oy verme işlemleri, Azerbaycan genelinde sabah TSİ 08.00'de başlayıp TSİ 17.00'ye kadar sürecek. Toplam 6 bin 558 kayıtlı seçmenden 5 bin 916'sı Bakü Büyükelçiliği, 340'ı Gence Başkonsolosluğu ve 302'si Nahcivan Başkonsolosluğu bölgesinde kayıtlı. Oy verme işlemleri için Bakü Büyükelçiliği'nde 5, Gence ve Nahcivan'da ise 1'er sandık bulunuyor.

Bakü Büyükelçisi Alper Çoşkun, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha fazla seçmenin katıldığını belirtti. Çoşkun, yurt dışındaki temsilciliklerin, vatandaşların demokratik haklarını güvenli ve şeffaf bir ortamda kullanabilmeleri için çalıştıklarını ifade etti. Seçmenlerden Server Hoca, oy verme işleminin ülke için hayırlı olmasını diledi. İlk kez oy kullanan İrfan Ay ise, seçimlerin hayırlı olmasını umduğunu belirtti.

Yurt dışındaki seçmenler, belirtilen tarihlerde oy kullanamazlarsa 8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında www.ysk.gov.tr adresinde ilan edilen gümrük kapılarında oy verebilecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.