Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT TIR'larıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, durdurulan MİT TIR'larındaki içeriğin kimseyi ilgilendirmediğini ifade etti. Davutoğlu, bu TIR'ların hedefinin önemli olduğunu vurguladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili olarak "İçinde ne var? Açık söyleyeyim, içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez. Gidilen yer ilgilendirir, hedef ilgilendirir." dedi.
Davutoğlu, MİT TIR'larının Türkmenlere yardım amacıyla gönderildiğini belirterek, "Türkiye hiçbir yerde terör örgütlerini desteklemedi. Türkmen cephesi bizden yardım talep etti." diye konuştu.
Başbakan, MİT TIR'larında ne olduğuna dair sorulara yanıt verirken, "Devlet idare ediyoruz, oyun oynamıyoruz. Amirinden izin almadan kimin haddine bir yere baskın yapmak?" ifadesini kullandı.
Davutoğlu, durdurulan TIR'ların ardından Türkmenlerin büyük kayıplar yaşadığını ve bu durumun önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.
Siirt'te bazı gençlerin dağa kaldırılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, ailelerin tehdit edildiğini ve bu durumun çözüm sürecini olumsuz etkilediğini ifade etti.
Ayrıca, üniversite mezunu stajyerler için ücret düzenlemesi müjdesi veren Davutoğlu, gençlerin hayat standartlarını yükseltmek amacıyla üniversite kurulumlarına devam edeceklerini belirtti.