Akdeniz »

Balıkesir Burhaniye'de Okul Sporları Türkiye Birinciliği Başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Türkiye Birinciliği'ne 450 sporcu katılıyor. Yarışmalar, Atatürk Spor Salonu'nda devam ediyor.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014-2015 Okul Sporları Türkiye Birinciliği'ne ev sahipliği yapıyor. Turnuva, Atatürk Spor Salonu'nda başladı ve Türkiye genelinden 450 sporcu yarışmalara katıldı. Ödül töreni cuma günü gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen ve diğer yetkililer, turnuvanın sembolik açılış hamlelerini gerçekleştirdi. Katılımcılar arasında küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde mücadele eden sporcular yer alıyor. Okul sporları Balıkesir İl Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu, "2014-2015 yılı okullar arası Satranç Türkiye birinciliği ilçemiz Burhaniye'de başladı. Müsabakalara tüm Türkiye genelinde 540 sporcumuz davet edildi. 6 gün boyunca bu güzel ilçemizde sporcularımız müsabakaları tamamlayacaklar" dedi. Van'dan gelen ekibin antrenörü Mithat İzsiz de, "Burhaniye'de Türkiye satranç şampiyonasına katılıyoruz. 7 sporcuyla buradayız. Türkiye'nin 81 ilinden değerli satrancı seven arkadaşlarımız burada yarışıyor" ifadelerini kullandı. İlçe Spor Müdürü Ali Keleş ise, "Burhaniye olarak, basketbol Türkiye şampiyonasının ardından şimdi de satranç Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Bu bizim için gurur kaynağı" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.