İstanbul'da Selahattin Demirtaş, AKP'nin muhaliflere yönelik operasyon hazırlığı içinde olduğunu belirtti.
İstanbul'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin seçim sonrası muhalif kesimlere yönelik büyük bir operasyon başlatacağını iddia etti. Demirtaş, bu durumun Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Demirtaş, İstanbul'da yaptığı açıklamada AKP'nin seçimlerden güçlü çıkması durumunda sendikalardan partilere, sivil toplum örgütlerinden medyaya kadar tüm muhalif kesimlerin hedef alınacağını ifade etti. "Şu anda tüm güçlerini buna göre koordine etmişler," diyen Demirtaş, bunun Türkiye için bir felaket olabileceğini dile getirdi.
Ayrıca, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinden tek başına iktidar çıkması halinde büyük operasyonlar planladığını belirten Demirtaş, "Tayyip Erdoğan, arzu ettiği sonucu alırsa, temizlik operasyonları başlatacak. Bu bir dedikodu değil, ciddi bir durum," şeklinde uyarıda bulundu.
Demirtaş, bazı AKP'li yöneticilerin HDP'nin barajı geçmesi için dua ettiklerini ve bu durumun kendileri için önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, barışın toplumsal bir ihtiyaç olduğunu ve çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Son olarak, seçim sonrası koalisyon olasılıklarına da değinen Demirtaş, tek başına güçlenmiş bir AKP'nin yaratacağı risklere dikkat çekerek, Türkiye'nin koalisyonlara alışması gerektiğini vurguladı.