Akdeniz »

Kütahya Hisarcık'ta Sağlık Çalışanları Doktorun Ölümünü Protesto Etti

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde sağlık çalışanları, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun için iş bırakma eylemi düzenledi.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi sağlık çalışanları, hastane girişinde gerçekleştirilen bir eylemle, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun'u kınadı. Protesto eylemi, Hisarcık Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları tarafından, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde çalışan Dr. Furtun'un ölümünün ardından düzenlendi. 15 dakikalık iş bırakma eylemine hastalar ve hasta yakınları da destek verdi. Eylem sırasında sağlık çalışanları, hayatını kaybeden doktor için saygı duruşunda bulundular.
Hastane Başhekimi Sümeyye Betül Erdem, basın açıklamasında, "Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr. Kamil Furtun'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Bu korkunç olay, sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sevgi ve hoşgörünün sembolü olan bir alanda böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz" diyerek, sağlık hizmetlerinde karşılaşılan şiddet olaylarına dikkat çekti. Eylemin ardından sağlık çalışanları görevlerine geri döndü.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.