Akdeniz »

Samsun'da Sağlık Çalışanları, Opr. Dr. Kamil Furtun İçin Yürüyüş Düzenledi

Samsun'da, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'un anılması amacıyla sağlık çalışanları yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün sonunda Furtun'un mezarı ziyaret edilerek dua edildi.

Samsun'da sağlık çalışanları, 29 Mayıs 2015 tarihinde görev yaptığı hastanede silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'u anmak için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi önünden başlayarak Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne kadar devam etti.
Etkinlikte, katılımcılar çeşitli sloganlar atarak sağlıkta şiddete dikkat çekti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Bekir Kuru, burada yaptığı konuşmada, "Dr. Kamil Furtun, görev yaptığı hastanede insanlara hizmet vermek için gece gündüz çalıştı ve hunharca katledildi. Sağlıkta şiddet artık olağan hale geldi." ifadelerini kullandı.
Yürüyüşün ardından, Furtun'un görev yaptığı hastanenin çalışanları, doktorun mezarını ziyaret ederek dua etti. Asri Mezarlık'taki ziyaret sırasında bazı meslektaşlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.