Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu, 2006-2013 Dönemi İçin Vekalet Ücretinin İadesine İlişkin Şikayeti Haklı Buldu
Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu, avukatlık vekalet ücretinin geri ödenmesine ilişkin şikayeti olumlu değerlendirdi. Ömeroğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne tavsiye kararı gönderdi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu, fazla ödenen avukatlık vekalet ücretinin geri ödenmesi talebi üzerine gelen şikayeti haklı buldu. Şikayetçi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından kendisine iletilen yazıda, 2006-2013 yılları arasındaki dönemde fazla ödenen vekalet ücretinin geri istenildiğini belirtti. Şikayetçi, bu talebe itiraz etti ancak olumlu bir yanıt alamadı. Bunun üzerine, 2006-2013 yılları arasında fazladan ödendiği ifade edilen vekalet ücretlerinin faiziyle geri alınması için Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu.
Yapılan incelemede, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, talep edilen tutarın, şikayetçinin hatasından ya da hilesinden kaynaklanmadığına ve dosyada "açık hata" halinin bulunmadığına kanaat getirdi. Ayrıca, şikayetçiden geri ödenmesi talep edilen vekalet ücretlerinin dava açma süresi içinde istenmediğini belirleyerek, idarenin tesis ettiği işlemin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğuna hükmetti.
Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, 2006-2013 döneminde fazla ödendiği belirtilen vekalet ücretlerinin yasal faiziyle birlikte geri ödenmesi yönündeki işlemin geri alınması için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na tavsiye kararı gönderdi.