Antalya'da Düzenlenen 9. Kum Heykel Festivali, Dünyanın 7 Harikası Temasıyla Ziyarete Açıldı
Antalya'da bu yıl 9.'su düzenlenen Kum Heykel Festivali, 22 heykeltıraşın katılımıyla açıldı. 10 bin ton kum kullanılarak, devasa boyutta heykeller oluşturuldu.
Bu yıl 9.su düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Festivalin teması “Dünyanın 7 Harikası ve Mitoloji” olarak belirlendi. Festivalin direktörü Cem Karaca, etkinliğin sergi alanındaki yer değişikliği nedeniyle 1 ay gecikmeli açıldığını ifade etti. 9 farklı ülkeden 22 heykeltıraşın katıldığı festivalde 10 bin tonu aşkın nehir kumu kullanıldı. Etkinlikte, 30 civarında temanın yer aldığı yüzlerce devasa kum heykel sergilenecek. Resmi açılış töreninin 13 Haziran’da yapılacağını belirten Karaca, festivalin bu yıl da büyük bir ilgi göreceğini öngördü. Antalya'nın geleneksel etkinlikleri arasında yer alan Kum Heykel Festivali, kent tanıtımına katkı sağlıyor. Bu yıl rekor ziyaretçi sayısına ulaşılması bekleniyor.
Keops Piramidi Antalya'ya Taşındı
Festivalde, mitolojik olayların yanı sıra Antik Dünyanın 7 Harikası'nın kumdan heykelleri de bulunuyor. En çok ilgi gören eserler arasında Keops Piramidi ve Sfenks yer alıyor. Festival Direktörü Cem Karaca, Keops Piramidi'nin yaklaşık 7 metre yüksekliğinde ve 20/1 ölçeğinde yapıldığını, bu eserde yaklaşık bin ton kum kullanıldığını belirtti. Letonyalı heykeltıraşlar Karlis Ile ve Maija Puncule tarafından 10 gün süren bir çalışma sonucunda tamamlanan Keops Piramidi, orijinaline uygun olarak tasarlandı. Karaca, bu eserle birlikte ziyaretçilerin antik Mısır'a bir yolculuğa çıktığını ifade etti. İlginin oldukça yüksek olduğunu vurguladı.