Oltu'da Dolu Yağışı Zarar Verdi: Tarım Arazileri Etkilendi
Erzurum'un Oltu ilçesinde ceviz büyüklüğündeki dolu, araçlara ve tarım arazilerine zarar verdi.
Oltu'da etkili olan dolu yağışı, akşam saatlerinde meydana geldi. Dolu, ceviz büyüklüğünde düşerek, birçok araca ve ekili tarım arazilerine ciddi zararlar verdi. Vatandaşlar, doluya yakalandıklarında korunmak için en yakın kapalı alanlara sığındı ve bu durum, zor anların yaşanmasına neden oldu.
Dolu yağışı, yaklaşık 15 dakika sürdü ve bu süre zarfında birçok otomobilin camları kırıldı, tavan kısımlarında hasar oluştu. İlçedeki cadde ve sokaklar, dolunun beyaz örtüsüyle kaplandı. Bu durum, hem araç sahiplerini hem de tarım üreticilerini olumsuz etkiledi.
Öte yandan, tarım arazilerinde meydana gelen hasar, çiftçilerin mahsul kaybı yaşamasına neden oldu. Dolu yağışının ardından, vatandaşlar ve yetkililer, zararın boyutunu tespit etmeye çalışıyor.
DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM