Akdeniz »

Gaziantep'te 50 Bin Konut Projesi: Dar Gelirlilere Müjde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konutların Suriyeliler için yapıldığına dair iddiaları yalanlayarak, bu projelerin Gaziantepli dar ve orta gelirli bireyler için gerçekleştirileceğini açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 50 bin konut projesinin “Suriyeliler için yapılıyor” şeklindeki haberleri yalanlayarak, bu konutların yalnızca Gaziantepli dar ve orta gelirli vatandaşlar için inşa edileceğini vurguladı. Şahin, bu açıklamalarını Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında yaptı. Basın toplantısına AK Parti Gaziantep Milletvekilleri İbrahim Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı da katıldı.

Proje Hakkında Bilgiler
Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte 14 ay önce Gaziantep'in konut ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma başlattıklarını belirtti. Bu kapsamda, Şahinbey ve Şehitkamil bölgelerinde boş araziler tespit ettiklerini ve konut projeleri için gerekli tüm işlemleri tamamladıklarını ifade etti. Konut alanları olarak belirledikleri bölgelerde, Geneyik, Bayramlı ve Burç gibi alanlarda çalışmalar başlatacaklarını kaydetti.

Konut İhtiyacına Çözüm
Gaziantep, 2 milyon nüfusu ile konut sıkıntısı çeken bir şehir konumunda. Şahin, göreve geldikten sonra Yamaçtepe ve Gazikent gibi bölgeleri imara açtıklarını ve 5.5 milyon metrekarelik alan belirleyerek konut yapımına başladıklarını söyledi. Geçen hafta projenin ilk etabının temelinin atıldığını belirten Şahin, bu süreçte Başbakan ile de irtibat kurarak konuyu uçakta imzalattıklarını vurguladı. Ayrıca, Gaziantep'teki Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın bir uydu kent projesinin de hayata geçirileceğini ifade etti.

Yanlış Bilgilendirme
Şahin, projeye dair sosyal medyada yayılan spekülasyonların asılsız olduğunu ve konutların yalnızca kendi vatandaşları için yapılacağını belirtti. Bu tür yanlış bilgilendirmelerin Gaziantep’e zarar verebileceğinin altını çizen Şahin, projenin tamamen Gaziantepli hemşehriler için olduğunu tekrarladı.

Elektrik Aboneliği Düzenlemesi
Basın toplantısında söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu, daha önce doğalgaz sıkıntısını çözdüklerini belirterek, EPDK'dan gelen yeni bir düzenlemeyle iskanı olmayan vatandaşların da elektrik aboneliği alabileceğini duyurdu. Bu düzenlemenin Gaziantep'te yaklaşık 20 bin haneyi kapsayacağını ifade etti. Ayrıca, Mazıcıoğlu, köylerde de abonelik sorunlarının kısa süre içinde çözüleceğini açıkladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.