Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sert Yanıt: Emekçileri Öpüyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine cevap vererek, tuvalet temizleyen emekçileri gözlerinden öptüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Ben onu muhatap almıyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, ne zamandan beri Beştepe Külliyesi’nin tuvaletlerini gezdin veya oraların temizliğini yaptın da bunların altın suyuna batırılmış klozet olduğunu öğrendin." demişti. Kılıçdaroğlu, bu sözlere karşılık vererek, "Beyefendi üstüne alınmış. Ben onu muhatap almıyorum." şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun Açıklamaları
CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor" programında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile olan 'klozet, tuvalet' tartışmasına değinerek, "Siyasete girerken hep şunu söyledim. İnandığım doğruları söyleyeceğim." dedi. Kılıçdaroğlu, altın kaplamalı tuvaletlerin fotoğraflarının gazetelerde yer aldığını hatırlatarak, "Bu iktidar döneminde bir devlet dairesinde bir kamu kurumunda bir kişi kalkıp da kendisine altın kaplı klozet yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim?" diye sordu.
Ayrıca, Kılıçdaroğlu, "Ben bunun hesabını sormayacak mıyım?" diyerek, bu durumu eleştirdi. "Ankara’daki beylere çağrı yaptım. Altın kaplı klozetler yapılıyorsa bu ülkede birinin bunu düşünmesi lazım." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kullandığı dilin nefret söylemi olduğunu belirtti.
Emekçilere Destek
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan, bu kandil gecesi tuvalet temizleyip çocuklarının rızkını sağlayan bütün emekçilerin gözlerinden öpüyorum. Bu ona yeter. Bu kadar yeter." Bu açıklamayla Kılıçdaroğlu, emekçilerin önemine vurgu yaparak, toplumun alt kesimlerine olan desteğini yinelemiş oldu.