Akdeniz »

Yalova'da Koalisyon Açıklaması: Hamzaçebi'den Net Yanıt

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, HDP ile koalisyon yapma niyetinde olmadıklarını belirtti. Hamzaçebi, hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu vurguladı.

Yalova'da, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'CHP ile koalisyon yapabileceklerine' dair açıklamalarına yanıt verdi. Hamzaçebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz koalisyon kurmak üzere değil, tek başına hükümet olmak üzere yola çıktık. Böyle bir düşüncemiz yok, ne HDP ile ne de herhangi bir siyasi partiyle koalisyon kurma niyetimiz yoktur. Hedefimiz tek başına iktidar olmaktır.” dedi.

Koalisyon İddialarına Yanıt

Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Yalova'da bulunan Hamzaçebi, CHP'nin koalisyon iddialarına dair de değerlendirmelerde bulundu. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişini görenler, CHP ile ittifak ve koalisyon kurma yarışına girmiş bulunmaktadırlar. Biz bunların hiçbirisine bakmıyoruz, yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Hamzaçebi, Türkiye genelinde CHP iktidarının yaklaştığını belirterek, “Türkiye’de adım adım CHP iktidarı gelmektedir. Biz CHP iktidarına hazırız. Türkiye’de buna hazır olsun.” açıklamasında bulundu.

İktidar Kaybetme Psikolojisi

Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'saraydaki tuvalet' tartışmaları ile ilgili açıklamalarını da değerlendirdi. Erdoğan’ı muhatap almadıklarını vurgulayan Hamzaçebi, “Şimdi bir iktidarı kaybetme psikolojisi var. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı kaybediyor. Tek başına iktidar olma çoğunluğu yok artık. 276’nın altına inmiş durumda.” dedi. Bu nedenle Erdoğan’ın dilinin bozulduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Ceza-ı ehliyeti olmayan bir insana cevap vermek, muhatap almak doğru değil. Biz onu muhatap almıyoruz.” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Hamzaçebi’ye Yürüyen Köşk’ün simgesi bir hediye takdim etti. Hamzaçebi, “Yalova’da Yürüyen Köşk, Ankara’da Çankaya Köşk’ü olmak üzere Türkiye’nin simgesi köşktü. Şimdi yerine kaçak sarayı koymaya çalışıyorlar ama Türkiye yeniden köşküne kavuşacaktır.” dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.