Akdeniz »

Bingöl'de Üniversitelerin Rolü Tartışıldı

Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda, üniversitelerin bulundukları bölgelerin gelişimine katkılarının önemi vurgulandı.

Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve birçok üniversitenin rektörleri katıldı. Toplantıda, 'Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi' çerçevesinde üniversitelerin rolü ve misyonlarının belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

Üniversitelerin Katkısı Vurgulandı

Toplantıda, 2023 yılı hedeflerine ulaşılması için üniversitelerin bulundukları bölgelere sağladıkları katkının geliştirilmesi gerektiği belirtildi. YÖK Başkanı Saraç, rektörlerin, kendi şehir ve bölgelerine odaklı misyonlarını belirlemeleri gerektiği konusunda görüş birliği sağlandığını ifade etti. Bu kapsamda, üniversitelerin faaliyetlerinin planlanması gerektiği vurgulandı.

Rekabet Gücü ve Eğitim

Ayrıca, toplantıda, Türkiye'de yükseköğretim sisteminin 2004 yılından sonra önemli bir gelişim kaydettiği, üniversite sayısının artmasıyla yükseköğretime erişimin genişlediği belirtildi. Gelecek hedefleri doğrultusunda üniversitelerin, bulundukları şehir ve bölge ile bütünleşmeleri, sosyal ve ekonomik sermayeyi geliştirmeleri bekleniyor. Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerin misyonlarını gözden geçirerek kurumsal çeşitliliğe yönelmelerini sağlamak için çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda, farklı bölgelerde benzer toplantıların yapılması planlanıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.