Akdeniz »

Antalya'da Basın Toplantısından Muhabir Kovuldu: Tepkiler Çoğaldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Antalya'da bir muhabirin basın toplantısından kovulmasına sert tepki gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği basın toplantısına katılmak isteyen Zaman gazetesi muhabiri Kenan Baş, davetli olmadığı gerekçesiyle alandan çıkarıldı. Olay, basın özgürlüğü tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Basın Toplantısında Yaşananlar

ÇGD Akdeniz Şubesi, muhabirin toplantıdan uzaklaştırılmasını kınayarak, "Basın özgürlüğü kısıtlanamaz" ifadesini kullandı. 04 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen basın toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirildi. Muhabir Kenan Baş, toplantının tüm basın mensuplarına açık olması gerektiği hatırlatmasına rağmen, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin'in "Yanlış anlama. Şahsına ilgili değil. Zaman Gazetesi’ni ve Cihan Haber Ajansı'nı burada görmek istemiyoruz" yanıtıyla karşılaştı.

ÇGD'den Sert Açıklama

Çağdaş Gazeteciler Derneği, bu durumu Anayasa ve basın yasalarına aykırı olarak değerlendirerek kınadı. Dernek, Antalya kamuoyuna yaptığı açıklamada, "Bir kez daha en yüksek sesimizle, 'Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı kısıtlanamaz' diye haykırıyoruz" ifadelerini kullandı. Olay, basın özgürlüğü konusundaki tartışmaları derinleştirirken, gazetecilerin hakları için yapılan çağrıları yeniden gündeme getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.