İzmir'de Veysel Eroğlu'ndan Proje Müjdesi: 2019 Hedefi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de 2019 yılına kadar hayata geçirilecek projeleri duyurdu. Eroğlu, "Sözümüz noterden daha sağlamdır" dedi.
Bakan Eroğlu, İzmir'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı ofiste, 2019 yılına kadar gerçekleştirecekleri önemli projeleri açıkladı. Eroğlu, İzmir'i marka şehir yapmak için bir nefer gibi çalışacağını belirtti. Öte yandan, körfezin temizlenmesi için özel ekipler kurduklarını ve seçimlerden önce bu konuda polemik yaratmamak adına bazı açıklamaları ertelediklerini söyledi.
İzmir için Hedefler
Eroğlu, İzmir'i tüm sektörlerde şaha kaldıracaklarının altını çizerken, 2019 yılına kadar 45 baraj ve gölet inşa edeceklerini açıkladı. Ayrıca, İzmir'de tarımsal üretimi artırmak ve gıda ihracatını desteklemek amacıyla organik tarım projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Eroğlu, "2019 yılına kadar İzmir'in su problemlerini çözeceğiz" dedi.
Eroğlu, kentsel dönüşüm projelerine de vurgu yaparak, dar gelirli ve emeklilere yönelik projeler geliştireceklerini ifade etti. Seçimlerden önce belediye ile iş birliği yaparak, şehirdeki sorunları çözme niyetinde olduklarını belirtti.
Çevre ve Tarım Projeleri
Çeşme ve Ödemiş gibi bölgelerde su kaynaklarını güçlendirmek için yeni baraj projeleri hazırladıklarını söyleyen Eroğlu, İzmir'in tarımda organik üretim merkezi haline gelmesi için gerekli destekleri sunacaklarını belirtti. "İzmir'de 2 milyar lira destek vereceğiz. Tıbbi ve aromatik bitki ihracatını 5 milyar dolara çıkarma hedefimiz var" diye ekledi.
Eroğlu, ayrıca temiz hava ve doğanın önemine dikkat çekerek, terapi ormanları kuracaklarını ve çocuklara özel alanlar oluşturacaklarını duyurdu. "İzmir, Türkiye'nin en büyük turizm bölgesi. Bu nedenle kentin doğal güzelliklerini koruyarak, turizmi geliştireceğiz" dedi.