Ereğli'de Okul İkincisi Hümeyra'nın Tepkisi Gündem Oldu
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Hümeyra Gül Korkmaz, mezuniyet töreninde beklediği birincilik yerine ikincilikle karşılaşınca büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.
Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde birincilik beklerken ikinciliği öğrenen Hümeyra Gül Korkmaz, "Benim gururumla oynadılar, hayallerimi yıktılar. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi. Törende yaşadığı şokun ardından ikinciliği geri iade eden Korkmaz, savcılığa dilekçe vererek hakkını aramak için hukuki süreç başlattı.
Hümeyra'nın Tepkisi ve Destekçilerinin Yanında Olması
Korkmaz, mezuniyet günü tüm hocalarının kendisine birinci olduğunu söylediğini, ancak bir gün önce ikinciliğe düştüğünü öğrendiğini belirtti. "Normalde mezuniyete gitmeyecektim ama tepkimi göstermek için gittim," diyen Korkmaz, duygusal anlar yaşadığını ifade etti. Sınıf arkadaşlarının ve velilerin kendisine destek verdiğini dile getiren Hümeyra, "Özellikle arkadaşlarım bana çok destek oldu. Onlar alkışladı ve benim yanımda durdular," şeklinde konuştu. Hakkını savunmaya devam edeceğini vurguladı.
Milli Eğitim Müdürlüğü Soruşturma Başlattı
Öte yandan, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Korkmaz, "Birincilik benim hakkım, ben de bu hakkımı alacağım" diyerek kararlılığını sürdürdü. Yaşanan olay, eğitim camiasında geniş yankı buldu ve dikkat çekti. Korkmaz’ın yaşadığı bu durum, birçok kişi tarafından tartışma konusu oldu.