Akdeniz »

Balıkesir'de Bozkurt İşareti Yapan Kadın Darp Edildi İddiası

Balıkesir'de yaşanan olayda, 51 yaşındaki Berrin Yıldız, bozkurt işareti yaptıktan sonra saldırıya uğradığını iddia etti. Olay sonrası MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı ile basın toplantısı düzenleyen Yıldız, yaşadığı saldırıyı anlattı.

Olayın Ayrıntıları

Berrin Yıldız, kızı Yasemin ile birlikte akşam saatlerinde çocuk parkından evlerine dönerken, kalabalık bir grup gördüklerini ve bozkurt işareti yaparak "Ne Mutlu Türküm Diyene" diye bağırdıklarını belirtti. Bu sırada grup tarafından saldırıya uğradığını ifade eden Yıldız, "Dişimin üstüne yumruk yedim. Ayağıma da bir şeyler oldu. O sırada karşı apartmandan bir bey bana yardım etti" dedi.

Yıldız'ın kızı Yasemin, olay sonrası darp raporu aldıklarını ve karakola başvurduklarını söyledi. Berrin Yıldız, saldırganlardan hiç kimsenin özür dilemediğini vurgulayarak, yaşanan durumu çirkin bulduğunu ifade etti.

MHP İl Başkanından Sert Tepki

MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, bu saldırının bir bayana yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Atıcı, "Bu saldırı bizi rahatsız etmiştir. Ne İslam dininde ne de örf ve adetlerimizde bayana el kaldırılmaz. MHP’nin bir mensubunun üzerine bozkurt işareti yaptı diye saldırıya uğraması, demokratik hayata, hukuka ve insani değerlere aykırıdır" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili olarak polis tarafından bir kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.