Akdeniz »

En Çevreci Tasarım Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Eskişehir'de Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen En Çevreci Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı.

Yarışmada birinciliği Mustafa Erdem, ikinciliği Ali Derinoğullu ve üçüncülüğü Eyşan Ülüğ elde etti. Mansiyon ödülleri ise Nermin Gülcan, Cihat Yıldız, Mehmet Şen, Mert Can Meral ve Halil Fırat Sayılı'nın oldu.

Ödül Töreninde Önemli Vurgular

Ödül töreninde Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yarışmanın iki ana hedefinin olduğunu belirtti. İlk olarak, maliyetli çöp toplama sisteminin etkinliği için farkındalık yaratmayı, ikinci olarak ise üniversite öğrencilerinin belediye çalışmalarını görmelerini sağlamak istediklerini ifade etti. Ataç, önceki yarışmada seçilen eserlerin çöp kamyonlarında ve afişlerde kullanılmasının, mesajın ulaşması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Değerlendirme Süreci

Değerlendirme, Dt. Ahmet Ataç’ın yer aldığı Seçici Kurul tarafından dört aşamada gerçekleştirilmiştir. Bu tasarım yarışması, Tepebaşı’nda kent temizliği ve vatandaşların çöp çıkarma alışkanlıklarını düzenlemeyi amaçlayan çalışmalara katkıda bulunmayı hedefliyor. Yarışma ile birlikte, kentlilik bilincinin artırılması bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.