Mersin'de Seçim Heyecanı: Siyasiler Oy Kullandı
Mersin’deki seçimlerde siyasiler oylarını kullanarak demokratik süreçlere katıldılar. Vali Özdemir Çakacak, Gazipaşa İlkokulu’nda eşi ile birlikte oy kullandı.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte Gazipaşa İlkokulu’nda oyunu kullandı. Bu seçimlerde 1 milyon 210 bin 552 seçmenin, 3 bin 698 sandıkta oy kullanacağı Mersin’de, seçimler olaysız bir şekilde devam ediyor.
Vali Çakacak, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Çakacak, "Seçimler, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasi varsa, seçim de vardır. Biz valilik olarak, vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansıtılması amacıyla gerekli olan tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız rahatça oylarını kullanabilmektedirler" dedi.
Demokratik Olgunluk Vurgusu
Seçimlerdeki katılımın yüksek olmasının, demokratik olgunluğun bir göstergesi olduğunu belirten Çakacak, "İnsanlar, idarecilerini seçimler yoluyla seçiyorlar. Dolayısıyla istek ve şikayetlerini bildirirken, aynı zamanda vatandaşlık görevlerini de yapmaktadırlar. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti. Seçimler de demokrasinin güzelliğidir. Temennimiz, seçimlerin bir demokrasi şöleni içerisinde sonuçlanmasıdır" ifadelerini kullandı.
Aynı okulda oy kullanan eski Kültür Bakanı ve CHP 2. Sıra Mersin Milletvekili Adayı Fikri Sağlar, 7 Haziran'ın Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için çok önemli bir gün olduğunu vurguladı. Sağlar, "Bundan önceki seçimlerde olmayan bir heyecan ve coşku yaşanıyor. 8 Haziran sabahı Türk milleti bu iktidara gerekli cevabı en iyi şekilde vermiş olacaktır. Herkese hayırlı olsun" dedi.
Seçimlerin Önemi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. sıra adayı Oktay Öztürk, oyunu Yenişehir İlkokulu’nda kullandı. Öztürk, "Umutla beklediğimiz bir gün. Seçimler sükunet içerisinde devam ediyor. Herkes bu seçimin öneminin farkında" dedi. Öztürk, milletin sağduyusunun galip geleceğine inandığını belirterek, "Umarım daha iyi bir yönetim için yeni bir başlangıç olur" ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da oyunu, eşi Hatice Kocamaz ile birlikte 50. Yıl Gökçeller İlkokulu’nda kullandı. Kocamaz, çok güzel bir seçim kampanyası döneminin barış ve huzur içerisinde geçtiğini dile getirerek, "Bütün temennimiz demokratik bir yarışın, yine demokratik bir sonuca ulaşmasıdır" dedi.