Akdeniz »

Çanakkale'de Engelli Vatandaşlara Oy Kullanma Desteği

Çanakkale Belediyesi, engelli ve evden çıkamayan vatandaşların oy kullanmalarını sağlamak amacıyla özel bir servis tahsis etti.

Çanakkale Belediyesi, 'Evinden Çıkamayan Engellimiz Kalmayacak' sloganıyla, 25. dönem milletvekili seçimleri için engelli vatandaşlara özel bir servis hizmeti sunarak, evlerinden alıp oy kullanacakları sandıklara taşımaya başladı. Bugün öğle saatlerinde, 35 yaşındaki engelli Meral Arabacı, belediyeyi arayarak bu hizmetten yararlanmak istedi. Özel servis aracı, Arabacı'nın evine kadar gelerek, Meral Arabacı ile annesi 60 yaşındaki Enviye Arabacı'yı oy kullanacakları Çanakkale Arı Burun İlkokulu'na götürdü. Meral Arabacı, belediyenin sunduğu hizmetten memnun kaldığını ifade ederek, “Çok güzel bir hizmet. Bizi evden alıp getirdiler, inşallah geri de bırakacaklar. Çok teşekkür ederim” dedi.

Engellilere Yönelik Destek İhtiyacı
60 yaşındaki Tülin Yaşar da, evinden alınarak oy kullanacağı Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ulaştırıldı. Belediye çalışanlarının yardımıyla oyunu kullanan Tülin Yaşar, çıkışta yaptığı açıklamada, “Bu hizmeti çok beğendim. Beni evimden alıp getirdiler. Yoksa gelemem ben. Bütün engellileri böyle taşıyorlarmış. Allah razı olsun. Ben şeker hastasıyım. Oyumu da kullandım. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Öte yandan, okullarda oy kullanmak isteyen engelli vatandaşlar, kapı girişlerindeki rampaların yetersizliği nedeniyle zorluklar yaşadı. Bu durum, engelli bireylerin oy kullanma sürecinde ek zorluklar oluşturdu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.