Akdeniz »

Zonguldak'ta Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Ceza Verildi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 2009 yılında bir çocuğa cinsel istismarda bulunan iki kişi, 6 yıl süren davanın ardından 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2009 yılında meydana gelen olayda, 7 yaşındaki B.G.'nin yanına gelen H.B. ve B.K., ona 25 kuruş vereceklerini söyledikten sonra, zorla ekinlerin arasına götürüp cinsel istismarda bulundu. Olay sonrası yapılan başvuru ile dava süreci başladı.

Davanın Seyri ve Sonuçları
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 yıl süren davada, H.B. ve B.K. başlangıçta 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, cinsel istismara dair yasanın değişmesi nedeniyle Yargıtay bu kararı bozdu. Yeniden yargılanan H.B. (19) ve B.K. (18) mahkeme tarafından 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına hükmedildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.