Ankara'da Otobüs Terminalinde Bomba Paniği Yaşandı
Başkent'te otobüs terminalinde bulunan sahipsiz çanta, büyük bir paniğe yol açtı.
Olay, saat 23.00 sıralarında Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) meydana geldi. Terminalde yolculuk yapmak için bekleyen vatandaşlar, 122 numaralı gelen yolcu peronunun önünde siyah bir çanta fark etti. Çantanın, bekleyen yolculardan herhangi birine ait olmadığı belirlenince, durumu hemen polis ekiplerine bildirdiler.
Güvenlik Önlemleri Alındı
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheli çantanın etrafında güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Daha sonra, bomba imha ekipleri terminale çağrıldı. Uzman ekipler, çevre güvenliğini sağladıktan sonra cam kenarındaki şüpheli çantaya fünye yerleştirerek, bulunduğu yerden uzaklaştırdı. Büyük bir gürültüyle patlatılan çantadan, şampuan ve benzeri kişisel bakım malzemeleri çıktı. Çantanın, otobüs bekleyen bir yolcu tarafından unutulduğu anlaşıldı.
Vatandaşlar Merakla İzledi
Patlatma sırasında otogarda bulunan yolcular, polis ekiplerinin çalışmalarını merakla izledi. Çantanın etrafında büyük bir kalabalık oluşurken, uzman ekiplerin uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, patlama anını telefonlarıyla kaydetmeye çalıştı. Bu durum, hem endişe hem de merak dolu anlara neden oldu.