Kayseri'den Çanakkale'ye Pancar Çiftçileri Yolculuğa Çıkıyor
Kayseri Şeker, Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü etkinlikleri için pancar çiftçilerini ve ailelerini Çanakkale'ye götürüyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kayseri Şeker, Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 12 bölgede sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçileri, eşleriyle birlikte Çanakkale ziyareti için uğurladı. Çiftçiler, Şeker Gölü sosyal tesislerinden hareket ederek üç gün sürecek bu anlamlı yolculuğa başladı.
Etkinliğin Anlamı
Uğurlama sırasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı" mısralarını hatırlatarak, Çanakkale'nin sadece gezilecek bir yer değil, aynı zamanda ziyaret edilmesi gereken bir yer olduğunu vurguladı. Akay, çiftçilerin ve ailelerinin bu ziyareti anlamla yaşayacaklarını belirtti.
Gelecek Ziyaretler
Başkan Akay, talep olması durumunda diğer grupların da benzer ziyaretler gerçekleştirebileceğini müjdeledi. Bu anlamlı etkinlikte Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, genel müdür yardımcıları ve diğer yetkililer de yer aldı.