Aydın'da Öğrencilere Sinema Keyfi Sunulacak
Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir alışveriş merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen proje, öğrencilere sinema deneyimi yaşatacak.
Aydın genelinde sosyo-ekonomik durumu düşük okullarda eğitim gören öğrenciler, "Sinemaya Gidiyoruz" projesi kapsamında sinema ve müze kültürünü tanıyacak. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile bu yıl boyunca sinemaya gitme fırsatı bulacak olan öğrenciler, etkinlikler sayesinde kültürel deneyimlerini zenginleştirecekler.
Proje Detayları
Projenin ilk etabı, 9-10-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ADÜ ve İl Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle belirlenen filmler arasında "Hayat Kitabı" yer alıyor. Önceden oluşturulan komisyonlar tarafından izlenmesi uygun bulunan bu film, 4-5 ve 6. sınıf seviyesindeki 1875 öğrenci tarafından izlenecek. Böylece öğrencilerin sinema sevgisi ve kültürel farkındalıkları artırılacak.