Akdeniz »

Gaziantep'te Endüstriyel Simbiyoz Projesi Başladı

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülen proje için sözleşme imzalandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) desteğiyle gerçekleştirilen Endüstriyel Simbiyoz Projesi'nin sözleşmesi, İKA merkez binasında düzenlenen bir törenle imzalandı. Törene, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı. Proje, yaklaşık 25 milyon TL bütçeyle hayata geçirilecek.

Projenin Amaçları ve Beklentileri

Projeyle, işletmeler arasında madde (atık, yan ürün vb.) ve enerji değişimi gibi kaynakların ortaklaşa kullanımı sağlanarak, kaynak kullanımının optimize edilmesi hedefleniyor. İKA'nın destekleyeceği fizibilite çalışmaları sayesinde, atıkların ekonomiye kazandırılması ve çevre dostu bertaraf yöntemlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Dr. Özkan, projenin işletmelerin kıt kaynakları verimli kullanmalarına katkı sağlayacağını ve işbirliği kültürünün gelişimine olanak tanıyacağını ifade etti.

GSO'dan Teşekkür Mesajı

Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreteri Kürşat Göncü, İKA'nın sağladığı destek için teşekkür ederek, projenin Gaziantep'e hayırlı olmasını diledi. Projenin, yerel işletmeler arasında iş birliği ve dayanışmayı artırarak ekonomik değer yaratma potansiyeli taşıdığı vurgulandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.