Akdeniz »

Fatsa'da Fındık Küllenme Hastalığı Tehdidi Var

Fatsa'da fındık, küllenme hastalığı tehdidi altındadır. Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, hastalığın yayılmasının hızlandığını belirtti.

Fatsa'nın Bolaman Mahallesi'nde fındık bahçelerinde görülen küllenme hastalığı, üreticiler için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Fatsa Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem Kibar, bu hastalığın son yıllarda fındıkta yaygınlaşmaya başladığını ifade etti. Kibar, hastalığın etkilerinin yaprak dökülmesine ve meyve kalitesinin düşmesine yol açabileceğini söyledi. Ayrıca, kimyasal mücadeleye zaman kaybetmeden başlanması gerektiğini vurguladı. Üreticilerin son zamanlarda ziraat mühendisi talep ettiklerini dile getiren Kibar, 7 ziraat mühendisinin mahalleleri dolaşarak bilgi verdiklerini kaydetti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.